zapiekane filety rybne

zapiekane filety rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1/2 kg
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • śmietana gęsta

    1 szklanka
  • czosnek

    3 ząbki
  • musztarda

    2 łyżki
  • suszone zioła

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
  • sok z cytryny

  • sól i pieprz

  • tarta bułka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne rozmrozić i natrzeć przyprawami Następnie zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki, aby się dobrze schłodziły W tym czasie robimy sos: śmietanę lekko ubić z musztardą, połączyć z czosnkiem i ziołami, doprawić do smaku. Filety obtaczamy w bułce i obrumieniamy na patelce Następnie przekładamy do natłuszczonej formy do zapiekania i zalewamy sosem , posypujemy tartą bułką Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy ok 30 min aż na zapiekance się przyrumieni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jaheira11

11.09.2011 21:48
pyszności

joanna77

21.08.2011 21:46
super

jolaxa

14.01.2011 17:12
mmmmmm

iwona332

18.09.2010 13:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat