Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek duszony na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 60 dag
cebula 5 dag
czosnek 3 łyżki
chilli trochę
sól do smaku
olej trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek duszony na ostro

Kabaczek umyć, obrać, przekroić na pół, oczyścić z luźnego miąższu z pestkami i pokroić w kostkę. Cebulę obrać opłukać, pokroić w drobną kostkę, posolić, ogrzewać na suchej patelni mieszając. Gdy zmięknie, dodać olej i włożyć pokrojony kabaczek. Skropić wrzącą wodą i dusić pod przykryciem. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać, dodać do duszącego się kabaczka, oprószyć chilli i udusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak