Ciepła curry-kiełbaska z serem

Ciepła curry-kiełbaska z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Serek Hohland w plasterkach

    1 plaster
  • przyprawa curry

    2-3 łyżeczki
  • natka selera

    1 łyżeczka
  • kiełbasa krakowska

    4 sucha
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Przygotować 4 plastry kiełbasy średniej grubości
2.Każdy plater natrzeć curry z obu stron ( nadmiar przyprawy strząsnąć)
3.Rozgrzać patelnię, na której można smażyć bez tłuszczu i ułożyć na niej kiełbaskę - smażyć z obu stron.
4.Plaster serka Hohland pokroić na 4 równe kawałki (można użyć dowolnego smaku sera).
5.Na każdym plasterku kiełbasy ułożyć po kawałku sera i posypać odrobiną suszonej natki selera.
6.Ogrzewać, aż ser się lekko rozpuści.
7.Można podawać z ciepłymi tostami lub z jajecznicą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

andzia123

05.04.2012 09:10
fajne

ewaa

07.02.2012 18:22
super

zuzanna_z

18.01.2012 11:42
fajne

eduszo

14.11.2011 11:52
Fajne.

pacpaw

13.11.2011 19:44
super przepis!

suzana

13.11.2011 10:17
super

pioge7

13.11.2011 09:58
mniam

Emilia22

13.11.2011 09:54
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat