Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 100 dag
woda 3 litra
cukier 12 łyżek
mąka ziemniaczana 4 łyżki
makaron wstążki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Makaron ugotować. Z wiśni usuwamy pestki, zalewamy wodą i gotujemy ok. pół godziny. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością zimnej wody i wlewamy do wrzącej zupy. Zupę po wystudzeniu przetrzeć i posłodzić do smaku. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak