Zupa pieczarkowa dla wegetarian

Zupa pieczarkowa dla wegetarian

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 szt
  • por

    1/2 szt (biała część)
  • seler

    1/4 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • pieczarki

    1/2 kg
  • sól, pieprz

    do smaku
  • śmietana

    do smaku
  • mąka

    do smaku
  • woda

  • masło

    1/4 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wazrywa umyć, obrać. Marchewkę, selera, pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w talarki. Pieczaki także pokroić w talarki. W garnku rozpuścić masło i przysmażyć warzywa (oprócz pieczarek). Zalać wodą i gotować na małym ogniu. W międzyaczasie w drugim garnku roztopić masło i przysmażyć pieczarki. Do garnka z warzywami dodać podduszone pieczarki. Na samym końcu przyprawić solą i pieprzem . Zagęstnić wodą z mąką i śmietaną. Przed podaniem posypać grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat