Bób z boczkiem

Bób z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    80 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • boczek

    15 dag
  • parówka

    15 dag
  • bulion

    1/2 szkl
  • olej

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Bób umyć, ugotować w posolonym wrzątku i osączyć. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić. Boczek pokroić w paski, a kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulę. Następnie dodać boczek i kiełbasę, smażyć 5 min, po czym dodać bób, wlać bulion, zagotować i doprawić solą lub pieprzem. Potrawę podawać z pieczywem, posypaną natką pietruszki lub koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IrenaM

12.08.2012 22:23
bardzo fajny pomysł na bób

ronald88

13.01.2012 08:18
super

ronald88

13.01.2012 08:18
super

edi

04.11.2011 18:07
uwielbiam bób:) jest przepyszny, koniecznie muszę spróbować twojego przepisu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat