Domowy żurek

Domowy żurek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka żytnia

    20 dag
  • czosnek

    4 ząbek
  • cukier

  • sól

  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1/2 szklanka
  • woda

  • żurek

    1/2 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalac makę jednym litrem wody. Wymieszać i dodać rozgnieciony i roztraty czosnek. Przprawic odrobiną soli. Zostawic na 3 do 4 dni pod przykryciem. Do 4 szklanek wody dodajemy 1/2 litra żurku i zagotować. Wszystko doprawić smietaną i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pipi765

07.12.2010 10:29
i jajeczko w całosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat