ryba zapiekana z cebulą i pieczarkami

ryba zapiekana z cebulą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 kg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula

    0,5 kg
  • ser żółty

    30 dkg
  • śmietana kesemka

    1
  • mąka

    1
  • sól, pieprz

    1
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety rybne kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące - smażymy na rozgrzanym oleju następnie układamy na dnie żaroodpornego naczynia.
Pieczarki i cebule obieramy kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju doprawiając solą i pieprzem, wykładamy do naczynia na rybe. na wierzchu robimy kleksa ze śmietany i posypujemy tarkowanym żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220 C około 20 minut

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

02.09.2010 00:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat