Śledzie moje ulubione.

Śledzie moje ulubione.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzi (płaty śledziowe solone)

    2 kg
  • cebule

    4 szt
  • wody przegotowanej i wystudzonej

    1 szklanka
  • octu 10%

    niepełna szklanka
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć ok.1-2 godziny, wypłukać. Pokroić w paski lub nieco większe kawałki. Cebule skroić w półplastry i zeszklić na oleju (ja robię taką porządnie miękką cebulę-bo taką u mnie lubią domownicy), ostudzić. Wymieszać olej, ocet, wodę wsypać dużą szczyptę lub dwie pieprzu czarnego. Składniki zalewy wymieszać. Ułożyć śledzie przekładając cebulą (ja robię je w zamykanym wiadereczku ) i zalać zalewą tak aby dobrze dostała się do samego spodu. Odstawić na noc i rano można zajadać. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justa32

20.09.2011 13:25
mniam

Mati13

25.01.2011 13:42
tez lubie takie:)

Anula1

14.01.2011 16:50
Bardzo lubie takie sledziki:)

Przemek4

04.09.2010 22:59
pycha

SmacznaPyza

16.07.2010 13:47
o tak, takie śledzie to i ja lubię !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat