Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    6 szt
  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

  • czosnek

  • jajko

  • mąka

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Papryka faszerowana
Z miesa mielonego cebuli czosnku jaja i bułki przypraw wyrobić masę.
Krok 2 - Papryka faszerowana
Papryki umyć wydrążyć z pestek odcinając górę
Krok 3 - Papryka faszerowana
.Do papryk nakładać masę miesną przykryć górą papryki.
Krok 4 - Papryka faszerowana
Tak przygotowane papryki ułożyć w naczyniu żeroodpornym podlać trochę wodą i wstawić donagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 1 godzine.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

05.10.2016 09:02
Uwielbiam faszerowaną paprykę.

bietka

31.05.2012 12:40
fajny przepis

malaczarna23

09.03.2012 15:32
uwielbiam,szkoda że teraz papryka jest taka droga

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat