ciasto papieskie

ciasto papieskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 z 7 jaj
  • budyń śmietankowy

    3 op
  • śmietana w proszku

    2 op
  • śmietana 30%

    1 mały kubeczek
  • cukier puder

    2 łyżki
  • woda

    0,5 l
  • mleko

    2 l
  • czekolada gorzka

    1 tabl
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczemy biszkopt wg ulubionego przepisu
gotujemy budyń -3 opakowania w litrze mleka
ubijamy 2 śmietany w proszku wg przepisu na opakowaniu i osobno kremówkę z cukrem pudrem
roztapiamy żelatynę w wodzie i mieszamy z kremówką oraz śmietaną z proszku na jednolitą puszystą masę
kroimy biszkopt
układamy warstwami
1-biszkopt
2-połowa śmietany
3-starta czekolada
4-biszkopt
5-reszta śmietany
na wierzch dla ozdobny można oprószyć czekoladą startą lub kakao

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

29.05.2013 15:14
Bardzo fajne ciacho, szkoda tylko że zdjęcia nie ma :-)

Kulinarna Ja

01.04.2013 17:55
brzmi apetycznie!

babi17

21.02.2013 16:15
jadłam , jest prze pyszne

babi17

21.02.2013 16:15
jadłam , jest prze pyszne

pajbek

21.01.2013 21:46
Pyszne ciasto :-)

[email protected]

01.04.2012 22:04
extra

Fiffi

14.02.2012 22:40
super

daria899

20.01.2012 12:02
pyszne

Andzia1977

13.11.2011 22:33
na pewno jest pyszne

zielonamorelka

12.11.2011 22:27
octo naprawdę polecam wypróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat