Ciastka francuskie z twarogiem

Ciastka francuskie z twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • cukier i śmietana do smaku

  • jajko

    1
  • twaróg

    200 (półtłusty)
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na mniejsze kwadraty (wielkości ok 10 na 10 cm), nakładamy na nie łyżeczkę twarogu i sklejamy jak kopertę. Tak przygotowane smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na uprzednio wysmarowanej tłuszczem formie. Pieczemy w temp. 200 stopni przez 15-20 minut. Po wyjęciu można polukrować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

04.04.2012 11:07
mniam

Katarzyna156

01.03.2012 10:12
super

calliope

07.01.2012 09:11
pierwsza klasa :)

Ewa111

04.12.2011 19:39
bardzo dobry pomysł na szybki i smaczny deser ,ciasto francuskie można dostać prawie w każdym sklepie ,a nadzienie jest proste

Chojłówna

27.09.2011 15:57
pyszne:D

Wacław

16.08.2011 20:37
rewelacja !

kome

24.06.2011 10:04
wypróbuję

Ewelina38

15.06.2011 20:56
rewelacja

ajres

22.05.2011 22:48
smaczne

Olaa

17.05.2011 08:33
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat