Bezy z musem poziomkowym

Bezy z musem poziomkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poziomki

    500 g
  • białka

    2 szt
  • cukier drobny

    6 łyżek
  • bezy

    4 szt
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zelatynę wsypać do 1/3 szkl. gorącej wody. Dokładnie wymieszać i ostudzić. Opłukane w zimnej wodzie poziomki zmiksować z ostudzoną żelatyną i cukrem. Białka ubić dodać do poziomkowej masy, delikatnie wymieszać. Bezy pokruszyć. Zastygający mus szybko zmieszać z bezami, włożyć do przygotowanych miseczek. Odstawić na 2h do zastygniecia do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Natalia/tubisiek

09.07.2010 18:46
uwielbiam poziomki! musi być dobre :)

Klaudia007

09.07.2010 09:22
Skorzystam z twojego przepisu

rosik93

28.06.2010 00:10
Dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat