Hot dog

Hot dog

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    2 sztuki
  • masło

    wg uznania
  • majonez

    wg uznania
  • parówki

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 parówki przecinamy na pól i potem połówki wzdłuż na pól. Wkładamy do rondelka z woda i gotujemy. Bułki wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut. Kiedy wyłożymy je smarujemy masłem po 2 stronach. Kładziemy na nie 4 części parówki i polewamy majonezem. Popijać herbatką :).
Można również zrobić w wersji bez pieczenie bułek. Też dobre :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

22.03.2011 20:19
super

Juleczka20

22.03.2011 04:35
ja takie lubie

justyna111

25.09.2010 14:06
apetyczne

iwa643

25.09.2010 13:48
super ,pycha

Lidia11

25.09.2010 11:58
fajne

SmakolykiJoanny

23.09.2010 07:29
Ja robię w podłużnych paluchach chodogi kazdy ma inny sposób

pioge7

05.07.2010 09:35
a co napisałem w ostatnich dwóch zdaniach ? że można robić też bez pieczenia. I to jest właśnie taki przykład. A w środku jest parówka, a nie wędlina. I do hot dogów tez może być bułka, w wielu miejscowościach tez jadłem w różnych zajazdach właśnie hot dogi w bułkach a nie podłużne, sprawdź co piszę pierwsze a potem komentuj

bernika

04.07.2010 12:33
chacha to ma byc hot dog? ciekawe ze zdjecie przypomina zwykła bułke z wedlina. nie ma sladu na niej ze jest w srodku parowka i ze bułka jest przypieczona! poza tym hot dog to bulka podluzna. i to co podajesz neima z ta nazwa nic wspolnego.

gosia47-47

29.06.2010 15:47
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat