Tortilla z tuńczykiem.

Tortilla z tuńczykiem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilli o średnicy 32cm

    5 sztuk
  • serka mascarpone

    1 opakowanie
  • pomidorów świeżych

    2 sztuki
  • szpinaku duszonego z czosnkiem

    20 dag
  • sałata kędzierzawa

    do dekoracji
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • suszone pomidory

    1 (w oleju, z ziołami)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortille smarujemy serkiem mascarpone (dokładnie smarujemy także brzegi).Tuńczyka osączamy z oleju, pomidory należy sparzyć,obrać i pokroić w małą kostkę.Suszone pomidory osączyć z oleju (olej można wykorzystać do sałatek lub smażenia-jest bardzo aromatyczny).Uduszony szpinak osączyć. Na każdej tortilli rozkładać po trochu tuńczyka, szpinaku, pomidorów w kostkę i dookoła ułożyć suszone pomidory.Zwijać dość ciasno jak naleśnik i kroić ukośne plastry ok.1,5 cm szerokości (nie przyciskać noża, by farsz nie wypłynął a kawałki nie były wygniecione , nóż ma być bardzo ostry ).Układać fantazyjnie na półmisku.Ozdobić sałatą i zieleninką.
Nie spotkałam jeszcze osoby, której by ta tortilla nie smakowała.Bardzo fajna odmiana na przyjęcie, nawet dzieciaki zajadały ze smakiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

29.11.2012 19:39
elegancka przystawka

jasiek

01.10.2012 15:22
bardzo fajna i elegancka przekaska

karolina1869

05.09.2012 13:44
musi byc pyszne

Rafał10

01.08.2012 22:59
wygląda baaaardzo smacznie !!!

czekoladka_m

13.04.2012 18:22
Bardzo zaciekawiło mnie to połącznie z tuńczykiem:) Muszę wypróbować!!!

Ewa/kalapurtka

31.08.2011 16:16
dobre

Jolanta40

20.08.2011 15:59
świetny pomysł

patusia

14.04.2011 18:30
Wygląda przepysznie :)

Sarenka

04.02.2011 15:26
Swietna, nie robilam jeszcze takiej.

Katarzyna156

12.01.2011 23:18
Kochana to jest super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat