Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 500 g
masło 350 g
cukier 200 g
żółtko jajek 2 szt
mąka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
goździki mielone 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka migdałowe

Masło utrzeć na śmietanę,dodać żółtka,cukier,migdały utarte,przyprawy,i tyle mąki ,aby powstało gęste ciasto,zagnieść ,dobrze wyrabiając,z przygotowanego ciasta formować rożki w kształcie półksiężyców,ułożyć na blaszce,piec w piekarniku na jasnozłoty kolor,gorące ciastka posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak