Paluchy z wiórkami kokosowymi

Paluchy z wiórkami kokosowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • margaryna

    15 dag
  • żółtko

    1 sztuka
  • śmietana

    2 łyżki
  • cukier wanilinowy

    pół opakowania
  • jajko

    1 sztuka
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, dodać margarynę. Nożem posiekać bardzo dokładnie tak aby wymieszać mąkę z margaryną. Następnie dodać żółtko i śmietanę. Wsypać cukier wanilinowy. Wyrobić ciasto. Odrywać kawałki ciasta i zwijać w rulonik. Kłaść na wysmarowanej brytfannie. Rozsmarować roztrzepanym jajkiem po każdym paluchu i posypać wiórkami kokosowymi. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

15.03.2012 08:37
pyszne na pewno

KasiaK90

18.11.2011 11:29
bardzo fajne

gosia47-47

25.10.2011 06:57
super

kriso

24.10.2011 19:09
ciekawy przepis

treonina

24.10.2011 16:25
mmm pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat