Makaron włoski drobny zapiekany\'

Makaron włoski drobny zapiekany\'

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    40 dkg
  • jaja

    4
  • mąka

    10 dkg
  • śmietana

    200 ml
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbić 5 żółtek z dwiema łyżkami mąki , zmieszać z 2 szklankami śmietany. Ugotowany i ostudzony makaron zmieszać z tą masą , dodać jeszcze 3 żółtka , pianę z 8 białek , wymieszać ostrożnie i upiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat