Grzanki z bułki lub pieroga

Grzanki z bułki lub pieroga

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4
  • mleko

    400 ml
  • masło

    10 dkg
  • cukier i cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbić kilka jaj z mlekiem, otrzeć na tarce wierzchnią część bułki, pokroić na drobne kawałki i moczyć każdy w rozbitym jajku. Osypać bułką tartą i smazyć na gorącym masle. Podając obsypać cukrem i cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

12.08.2011 14:03
super

Emiliozo

20.07.2011 15:04
fajowe

sundaytn

14.05.2011 00:30
pycha

Ela15

20.04.2011 08:50
coś nowego

Marzena40

14.04.2011 11:36
pyszne, prawie na śniadanko

Babciagramolka

28.11.2010 23:27
Tosty z bułki maszanej w jajkach znieszanych z mlekiem robię - tylko mam pytanie jak z pieroga zrobić grzanki . Przecież to ciasto z nadzieniem .Albo tytuł potrawy się źle zapisał albo pod nazwą Pieróg masz na myśli jakiś rodzaj pieczywa .A tosty smaczne .

Pati8

20.11.2010 12:07
no nawet ciekawy przepis :)

brzoskwinka

04.10.2010 12:28
mniam, ależ jestem glodna!

linka1312

05.09.2010 21:07
interesingg..

buksiak12

31.08.2010 14:44
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat