Tagliatelle z czerwonym pesto Babcigramolki :

Tagliatelle z czerwonym pesto Babcigramolki :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek,½ szklanki orzechów włoskich ( można użyć pinii, laskowych lub innych )

  • 2 łyżki usiekanych listków czerwonej bazylii, szczypta soli, pieprz mielony

  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidory suszone

    1/2 szklanki
  • parmezan starty

    5 łyżek
  • papryka czerwona

    1/2 szt. pokrojonej
  • makaron Tagliatelle

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć na miazgę orzechy, pomidory, cebulę , czosnek, bazylię , czerwoną paprykę dodając w trakcie ucierania oliwę ( ręcznie w moździerzu lub blenderem ). Kiedy masa uzyska odpowiednią gładkość doprawić solą i pieprzem .Ugotować makaron al dente .Odcedzić . Wymieszać z parmezanem . Po chwili dodać Pesto . Dokładnie wymieszać tak by makaron był dokładnie oblepiony sosem . Podawać bezpośrednio po zrobieniu .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

28.08.2011 17:15
pyszności

Joanna108

03.11.2010 10:48
Smakowicie to wszystko wygląda ...

kasiurek

12.10.2010 09:35
uwielbiam makarony mniam;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat