Tażin z kurczaka

Tażin z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • miód

    1 łyżka
  • cytryna

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • oliwa

    0,3 szklanki
  • rozdrobniony czosnek

    3 ząbki
  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • imbir

    1 szczypta
  • rosół z kury Kucharek

    1 szklanka
  • pieprz czarny ziarnisty

    0,5 łyżeczki
  • oliwki

    2 łyżki
  • kurkuma

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osączyć, zdjąć skórę i wytrybować kości, a mięso pokroić w spore kawałki. Połączyć składniki marynaty, wymieszać i połączyć z kawałkami mięsa. Odstawić na 30 minut. Cebule pokroić w piórka, obraną marchewkę w półplasterki. W dużym rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę partiami obsmażyć mięso, potem warzywa. Do mięsa i warzyw dodać miód i gorący bulion z rosołu drobiowego Kucharek, garnek przykryć i dusić na małym ogniu 40 minut. Następnie dodać oliwki, posiekaną natkę pietruszki, skórkę startą z cytryny i dusić jeszcze 15 minut. Tanin podawać z kuskusem lub pszennym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna146

12.08.2011 06:54
jeśli potrawa jest tak samo fajna jak nazwa to ja się piszę na to danie

marcia71

24.05.2011 12:23
ciekawe danie

artur7

22.05.2011 12:52
pyszne

Joanna67

14.05.2011 14:57
super

novita26

17.04.2011 15:55
fajne

jasiek

17.04.2011 11:42
myszę zrobić

artur7

16.04.2011 06:37
smaczne

Natalka1

30.03.2011 17:05
mniam

szajba2

11.01.2011 15:38
może być ciekawy smak

Babciagramolka

20.12.2010 17:11
Jeszcze żeby mieć oryginalny garnek do robienia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat