Łosoś norweski z konfiturą z warzyw

Łosoś norweski z konfiturą z warzyw

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    2 sztuki
  • cukinia

    2 sztuki
  • żółta papryka

    1 sztuka
  • oliwa z oliwek

    1/2 szklanki
  • oregano

    2 gałązki
  • bazylia

    kilka listków
  • sól i pieprz

    do smaku
  • filet z łososia

    800 gram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany i cukinie pokrój w cienkie plastry, paprykę w szerokie paski. Łososia pokrój w długie pasy o szerokości 2 cm i grubości 1 cm. Rybę i warzywa skrop oliwą z oliwek, a następnie posyp oregano. Całość delikatnie wymieszaj i odstaw na 30 minut. Warzywa starannie osącz z marynaty i grilluj przez 5-7 minut, wciąż obracając i smarując resztą marynaty. Kawałki łososia ułóż wzdłuż na plastrach cukinii i bakłażana, na jednym z końców umieść kawałek zgrillowanej papryki, całość posyp oregano i zawiń. Przebij rulonik drewnianym szpikulcem, żeby się nie rozpadł, i grilluj w pozycji stojącej z jednej strony, tak, aby mięso zbielało prawie do samej góry. Po upieczeniu roladki oprósz solą i pieprzem, udekoruj listkami bazylii i podawaj zaraz po przyrządzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat