Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
skrzydełka kurczaka
10 -
Grill przyprawa pikantna Prymat
1 opakowanie
Lista składników
-
ziemniaki gotowane w mundurkach
3 -
papryki
2 kolorowe pokrojone -
cebula czerwona
1 pokrojona na cząstki -
kukurydza
2 pokrojone kolby -
cukinia
1 pokrojona na części -
oliwa
1 szklanka -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
1 opakowanie
Pikantny sos czosnkowy tzatziki
-
jogurt bałkański
200 ml -
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat
1 opakowanie
Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki warzywne ze skrzydełkami pikantnymi w marynacie ziołowej
Jogurt dokładnie wymieszać z sosem i odstawić na 10 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa przełożyć do dużej miski i zalać marynatą przygotowaną poprzez zmieszanie przyprawy Grill ziołowy z oliwą z oliwek. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowane warzywa nadziewać na przemian na szpadki do szaszłyków.
Szaszłyki grillować na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut. Podawać z sosem czosnkowym.
Podawać ze skrzydełkami zamarynowanymi w przyprawie Grill pikantny, skropionymi olejem i ugrillowanymi.
Komentarze (5)