Przepis dnia IV, odc. 59: Stek z warzywami i sosem pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • antrykot wołowy

Marynata

  • Coca-Cola

    100 ml
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • miód gryczany

    1 łyżka
  • Stek z grilla Prymat

  • olej rzepakowy

Sos

  • pomidory pelati

    1 puszka
  • rosół wołowy

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Warzywa na grilla:

  • sałata rzymska

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • bakłażan

    1 szt.
  • cukinia

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 59: Stek z warzywami i sosem pomidorowym foto
W misce mieszamy 1 łyżkę miodu, łyżkę musztardy rosyjskiej, odrobinę oleju, przyprawę do steków gruboziarnistą oraz odrobinę Coca-Coli. Do powstałej marynaty wkładamy mięso i pokrojone warzywa.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 59: Stek z warzywami i sosem pomidorowym foto
Miskę z marynatą wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso i układamy je na grillu razem z warzywami z obu stron.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 59: Stek z warzywami i sosem pomidorowym foto
Do rondla wkładamy pomidory pelati oraz mieszamy z pozostałą marynatą, a następnie gotujemy. Dolewamy Coca-Colę. Doprawiamy chili pieprz cayenne oraz kostką rosołową. Gotujemy.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 59: Stek z warzywami i sosem pomidorowym foto
Mięso podajemy z grillowanymi warzywami oraz sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 23.05.2015 17:12
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat