Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka duszona z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 0,5 sztuki
sól 1 do smaku
majeranek 1 do smaku
czosnek 1 ząbek
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 3 sztuki
kapusta kwaszona 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka duszona z kapustą

mięso kaczki oddzielić od kości kroimy na 4 części nacieramy przyprawami oprószamy mąką i rumienimy na tłuszcz wyjmujemy mięso i rumienimy na tłuszcz wyjmujemy mięso z patelni a na pozostałe tłuszcz podsmażamy cebulę kwaszoną kapustę mieszamy z cebulą układamy na niej mięso kaczki dodajmy rozdrobnione grzyby podlewamy niewielką ilością wody i razem dusimy pod koniec duszenia oprószamy kapustą mąką i przesmażamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak