TOPIELEC

TOPIELEC

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier drobny

    1 szklanka
  • mleko

    0,5 szklanki
  • jajka

    3 sztuki
  • margaryna

    13 dag
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • drożdże

    7 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować rozczyn ,posiekać tłuszcz z mąką i jajkami ,połączyć z rozczynem ,dokładnie wyrobić ,uformować kulę,owinąć w ścierkę ,zanużyć w wodzie aż wypłynie*(ok.15 min.).Dodać cukier i odrobinę mąki .Włożyć do blaszki do wyrośnięcia.Piec 30-40 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

02.12.2011 21:46
fajne

kuklik

03.12.2010 16:16
utopione ciasto pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat