Zupa pomidorowa z cebulą

Zupa pomidorowa z cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • pomidor

    6
  • olej

  • śmietana 12%

  • makaron kokardki

  • pietruszka

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej dajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę i chwile podsmażamy. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, a następnie dodajemy do cebuli i wszystko razem chwile podsmażamy. Przygotowujemy wywar z warzyw i kostki ( 2,5 l bulionu). Podsmażoną cebulę i pomidora wrzucamy do bulionu i czekamy aż się zagotuje. Do zupy dodajemy makaron lub ryż albo lane ciasto. Gotową zupę rozlewamy do miseczek. Do każdej dodajemy śmietany i posypujemy pietruszką. Zupa ma lekko słodki smak przez cebulę. Słodki smak można zmienić dodając ostrą paprykę w proszku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

01.03.2012 16:23
pomidorówka jest ekstra

malaczarna23

26.10.2011 07:57
bardzo lubię pomidorową:)

KasiaK90

24.10.2011 09:47
pyszna zupka

pioge7

18.10.2011 15:43
mniam, jedna z moich ulubionych zup

pioge7

18.10.2011 15:42
mniam, jedna z moich ulubionych zup

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat