Racuchy z rodzynkami i suszonymi morelami

Racuchy z rodzynkami i suszonymi morelami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5- 2 szklanki
  • mleko

    1-1,5 szklanki
  • drożdże

    4-5 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • olej do smażenia

  • rodzynki

    5 dag
  • suszone morele

    5 dag
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z cukrem i odrobiną mleka. Odstawić w ciepłe miejsce, żeby wyrosły( przykryć ściereczką). Mąkę wymieszać z posiekanymi drobno morelami i rodzynkami, następnie dodać jajka, drożdżowy rozczyn i mleko. Wyrobić dość gęste ciasto. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor. Racuchy można podawać ze śmietaną lub z cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

08.01.2014 13:02
świetny pomysł

Wafelek2601

18.06.2013 22:44
Dla mnie super

Juleczka20

12.11.2011 07:27
super

MAŁY

13.04.2011 09:11
takie lubię

Neetka90

05.04.2011 18:51
pycha

Iwusia

27.06.2010 11:06
super !

bernika

26.06.2010 23:25
proste polaczenie ale jakei smaczne.

sylwiachmiel

26.06.2010 09:22
popularny przepis na pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat