Pieczeń do chleba

Pieczeń do chleba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    600 g
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    3 szt
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • boczek wędzony

    100 g
  • woda

    1/4 szk
  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić z cebulą i czosnkiem.
Wrzucić mięso do miski, dodać jajka, bułkę tartą, wodę.
Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Boczek pokroić w paski.
Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej 3/4 mięsa.
Wzdłuż zrobić rowek i ułożyć w nim boczek.
Przykryć pozostałym mięsem i wyrównać.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem przez 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

02.05.2012 22:19
piękna;))

bami

30.04.2011 22:52
Mjami mjami! Pyszności :)

wedith1

02.09.2010 09:30
Apetycznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat