bitki wołowe w śmietanie

bitki wołowe w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    600 g
  • cebula

    2 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • papryczka ostra

    1 kawałek
  • sok z cytryny,sól,pieprz

    wg uznania
  • śmietana

    200 g
  • olej

    2 łyżki
  • grzyby suszone

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poprzedniego dnia należy umyć i namoczyć grzyby.mięso oczyscić z błon i żyłek,opokroić na 4 plastry.Zbić,posmarować sokiem z cytryny,skropic olejem,posypać pieprzem,posolić.Ułożyć jeden na drugim i tak zostawić na 15 minut.Następnie obtaczać w mące i smażyć na silnym ogniu z obu stron.Przełożyć do garnka.Cebulę pokroić w plastry,usmażyć na złoto i przełożyć do bitek.dodać papryczkę, grzyby oraz wodę z grzybów i dusić 45 minut pod przykryciem.Gdy mięso będzie miękkie,dodać smietanę,doprawić i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

10.11.2013 13:56
nigdy nie jadłam ze śmietaną...

Margo1

25.01.2013 09:47
przepyszna potrawa

iknbozka

22.12.2011 20:48
mniam

kamyk

17.11.2011 08:49
zjadłbym takie bitki

gosia47-47

02.10.2011 09:00
dobre

Gosia32

25.01.2011 21:35
Super:}

Magdalena80

11.01.2011 23:31
pyszności

Jaheira11

11.01.2011 23:24
smaczne

monisia1977

17.10.2010 09:36
pycha

Karolcia12

27.09.2010 11:11
ale smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat