Kalafiorowa

Kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1/3
  • marchew

  • seler

  • ziemniak

    4
  • zielony gorszek

    1/2 puszka
  • śmietana

    1/2 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora podzielić na różyczki. Warzywa pokroić w kostkę, zalać 1,5 litra wody i gotować, aż będą miękkie. Kalafiora podać 10 minut przed końcem gotowania. Dodać groszek. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do zupy. Gotować jeszcze 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat