Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą bezową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
cukier 9 dag
żółtko jajek 3
mąka 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą bezową

Masa bezowa: 40 dag rabarbaru, 5 dag migdałów, 3 białka, 15 dag cukru.
Masę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i 3 łyżki wody, ucierać ok. 3 minuty. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec ok. 20 minut. Na górę położyć rabarbar, migdały i bitą śmietanę, piec jeszcze ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak