KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI I POREM

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI I POREM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    60 dkg
  • pieczarki

    30 dkg
  • por (biała część)

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić w maszynce na sitku o grubych oczkach,pieczarki obrać ze skórki i pokroić w kostkę,białą część pora pokroić w cienkie półplastry.Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki do momentu aż odparuje sok wtedy dodać porojonego pora i smażyć aż się zeszkli doprawić solą i pieprzem.Przestudzone pieczarki z porem dodać do zmielonego mięsa,wsypać 2 łyżki bułki tartej,doprawić solą i pieprzem.Wszystko wyrobić na gładką masę,dłonie zwilżyć wodą formować okrągłe kotlety.Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron(około 7-8 minut z każdej srtony).Podawać z ziemniakami i surówką,smaczne są też na zimno.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

28.01.2014 08:48
super pomysł na kotleciki

Bernadeta1

14.08.2013 20:05
są na pewno bardzo smaczne

Motorek

22.03.2013 08:39
rewelacyjne

Krystyna32

12.12.2012 07:47
super

pestka

10.12.2012 15:10
bardzo ciekawa propozycja

Norgiusz

05.11.2012 08:17
fajne

TEtalicha

31.08.2012 18:45
fajna propzycja

AURELKA

29.08.2012 17:52
uwielbiam

Natalia40

17.04.2012 16:35
pyszne

Łukasz15

16.04.2012 10:38
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat