Kalafiorowa potrawka

Kalafiorowa potrawka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • gałka muszkatołowa Prymat

    1/2 łyżeczki
  • suszona natki pietruszki Prymat

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
  • żółty ser starty

    2 ostry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior opłukać, podzielić na różyczki, ugotować w rosole i odcedzić. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć na maśle, dodać mąkę i zasmażyć. Zasmażkę rozrzedzić rosołem, w którym gotował się kalafior. Sos doprawić gałką, natką oraz pieprzem i solą. Do sosu włożyć kalafior, wymieszać i gdy trzeba, podgrzać. Podawać z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

01.11.2013 13:11
to z pewnością lubię

Pani Domu

07.08.2012 14:20
świetny pomysł

ajres

29.01.2012 21:59
smaczna

ajres

16.08.2011 22:59
pyszne

novita26

03.05.2011 10:00
mniam

gacopierz23

17.04.2011 14:16
uwielbiam kalafior

Tika4444

07.04.2011 07:14
pyszności

artur7

28.03.2011 11:25
smaczne

marta1371

09.03.2011 18:04
pyszne danie

jogobella231

07.03.2011 16:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat