Węgorz w piwie

Węgorz w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wegorz

    1
  • pólłlitra jasnego piwa

  • cebula biała

    2
  • skórka z pół cytryny

  • śmietana

    3 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżeczka
  • kilka gozdzików ,sól

  • porto

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oskórowac ,podzielic na kawałki długości 7 cm i posolic.Włożyc do rondla,zalac piwem, dodac pokrojone w plastry cebule,gozdziki ,skórkę cytrynową ,kieliszek porto lub madery.Odstawic do lodówki na 1 godzinę .Następnie gotowac na wolnym ogniu 30 minut.Węgorza przełożyc do żaroodpornego naczynia ,a wywar przecedzic.Dodac do niego śmietanę ,wymieszaną z mąką i chwilę gotwac ,aż sos będzie gęsty .Rybę polac sosem ,wstawic do piekarnika .Zapiekac 15 minut w temp. 200*C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

08.03.2013 23:59
węgogrza bardzo dawno temu jadłam , chętnie skusiłabym się u nas trudno dostać

Kate131

23.10.2012 08:41
nigdy nie jadłam

kuklik

31.07.2012 10:49
mniam

Mirka-Ludomila

23.04.2012 08:54
dawno nie jadłam węgorza

zdzislawa2

10.04.2012 17:26
ekstra

berys18

14.09.2011 11:26
super pomysł

ben-ka

05.01.2011 09:57
Jak ja dawno nie jadłam węgorza.

Ela20

20.12.2010 19:10
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat