Mule zapiekane z pieczarkami

Mule zapiekane z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożone mule

    50 dag
  • pieczarki

    15 dag
  • cebula biała

    1
  • mięsiste pomidory

    2
  • ząbek czosnku

    3
  • masło

    1 łyżka
  • parmezan

    1 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Małże rozmrozic w druszlaku na parze .Następnie pokroic je w plasterki (małe pozostawic w całości).Kokilki do zapiekania wysmarowac i włożyc mule .Pomidory sparzyc ,obrac ze skórki ,pokroic na cwiartki i usunąc pestki .Cebulę i czosnek posiekac .Warzywa i pieczarki rozłożyc na małżach ,wierzch obłożyc kawałkami masła i posypac solą ,pieprzem oraz parmezanem.Zapiekac 20 minut w temperaturze 250*C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

26.12.2013 00:03
Ciekawy przepis

jeta72

23.05.2012 23:01
super

Jodaj

17.02.2012 10:18
coś fajnego coś nowego :) muszę spróbować :)

ben-ka

09.11.2011 13:10
coś nowego:)

barbara11561

31.10.2011 06:42
dla mnie coś nowego

Justa32

06.09.2011 08:17
ciekawy przepis nie jadłam pewnie smaczne!!!

smakoszek

23.07.2011 12:21
tego nie jadłem,a szkoda

angelika14

13.01.2011 17:21
mmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat