Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ketchup

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory
2 kg
cebula
4
jabłka
0,5 kg
olej roślinny
2 łyżki
papryka czerwona
1
pieprz
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
2 płaskie łyżki
Sklep Prymat
Kolendra cała Prymat
1 łyżeczka
czosnek
3 ząbki
ziele angielskie
3 ziarenka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
3 listki
Sklep Prymat
ocet winny czerwony
1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, czosnek, dodać ostrą paprykę i kolendrę. Potem dodać pokrojoną paprykę, jabłka i pomidory. Dodać pieprz i cukier. Wszystko dusić ok. 30 minut. Później gotować bez przykrycia, aż odparuje nadmiar wody. Wszystko zblenderować. W drugim garnku podgrzać ocet z zielem angielskim i liściem laurowym.
Dodać przez sito do ketchupu. Wkładać gorące do słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 30.12.2011 19:56
nigdy nie robiłam sama keczupu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak