Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel żurawinowy z miodem i goździkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1,5 szklanki
żurawina 30 dag
płynny miód 1/4 szklanki
woda zimna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel żurawinowy z miodem i goździkami

Wymieszaj mąkę ziemniaczaną z zimną, przegotowaną wodą. Umyj żurawinę, przetrzyj przez gęste sito. Połącz z płynnym miodem, dopraw do smaku mielonymi goździkami.
Pozostałe na sitku skórki żurawiny zalej 3 szklankami wrzątku, zagotuj i przecedź. Dodaj do przecieru z żurawiny, wymieszaj i zagotuj. Mieszając, dodaj mąkę z wodą. Krótko zagotuj, rozlej, przestudź.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 19.08.2012 21:37
Alez słodkości :)
owca441 12.10.2011 21:11
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak