Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne pieczone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby morskie 75 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
margaryna 2 łyżi
natka pietruszki 1 pęczek
sól 1 do smkau
pieprz 1 do smaku
cukier 1 do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne pieczone

Ryby dokładnie sprawić umyć usunąć ości i sfieletować cebulę obrać i posiekać razem z rybą na drobną kostkę w salaterce dokładnie utrzeć masę rybno cebulową z margaryna jajkami bułką tartą i posiekaną natką pietruszki Doprawić solą pieprzem i szczyptą cukru Uformować niewielkie klopsiki posmarować lekko olejem ułożyć na wysmarowanej blasze i piec w piekarniku około 30 minut podawać bezpośrednio po upieczeniu z sałatką z gotowanych warzyw i ostrym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak