Zupa mięsna ala flaczki

Zupa mięsna ala flaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietuszka mała

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    według uznania
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    5-6 ziarenek
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • zielona pietruszka

  • indyk

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso z indyka (może być gulaszowe)zalewamy 2 litrami wody, dodajemy pietruszkę ,seler,marchew,liść laurowy i ziele angielskie ,doprowadzamy do zagotowania i kiedy się zagotuje zdejmujemy ostrożnie łyżką powstałą pianę ,dodajemy pieprz i jarzynkę , gotujemy jak rosół na ,małym gazie do momentu kiedy mięso będzie miękkie .
Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy z zupy razem z warzywami .Mięso rozdrabniamy na mniejsze kawałki (ja nie kroję jego ,a staram się je tak porwać wzdłuż włókien),warzywa kroimy w kostkę i razem z mięsem dodajemy do wywaru ,całość doprawiamy i obficie posypujemy zielona pietruszką ,podajemy z pieczywem .
Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić zasmażką i zamiast pietruszki użyć majeranek .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matriasik

27.09.2011 14:26
Bardzo apetyczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat