Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biscotti

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

225g maki pszennej
110g orzechow
135g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
jajko 2 szt.
czekolada 110 g (pokrojona na kawałki)

Przepis i sposób przygotowania na: Biscotti

Orzechy posiekać nożem, wysypać na blaszkę i podpiec przez około 10 minut w 180 *C. Ostudzić

Jajka, wanilię i cukier ubić mikserem na gładką, puszystą masę. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i solą. Masę jajeczka powoli połączyć z mąkę. Na koniec wmieszać orzechy i czekoladę. Z ciasta utworzyć podłużny pas długości około 25 cm i szerokości około 7-8cm. Ułożyć na blaszce wyłożoną papierem i piec w 180*C przez około 20 -25 minut. Następnie wyjąć i odstawić na około 10 -15 minut. Nożem pokroić cienkie, ukośne kromeczki (1cm) i ułożyć na blaszce. Temperaturę zniżyć do 165*C i piec po około 10 minut z każdej strony, aż zrobią się chrupiące i złote. Wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 14.01.2012 00:08
no ciekawe ciekawe
Goya 19.05.2011 22:31
super
mehia 25.06.2010 10:06
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak