Pieczone jabłka z miodem i cynamonem

Pieczone jabłka z miodem i cynamonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 sztuki
  • miód

  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Następnie wkładamy do niego jabłka i pieczemy je przez około 15-20 minut co jakiś czas sprawdzając przez nakłuwanie widelcem czy zrobiły się miękkie. Jeśli po 20 minutach jabłka nie są dostatecznie miękkie zostawiamy je jeszcze przez chwile w piekarniku. Po wyjęciu polewamy miodem i posypujemy cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

11.09.2010 15:46
fajne i smaczne

wojtek10_89

02.09.2010 09:43
robie takie w zimowe wieczory

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat