Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik buraczany postny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 szt
buraki ugotowane 3 szt
ziemniaki średnie 2 szt
szczypiorek usiekany 100 g
koperek 1 pęczek
śmietany 1/2 szklanki
jajko 2 szt
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik buraczany postny

Grzyby umyj,włóż do garnka i zalej wodą ,tak by były wszystkie przykryte i gotuj na małym ogniu.Ugotowane grzyby pokrój na drobno rozprowadź wywarem w którym się gotowały i przelej do miski ,Ugotowane buraki pokrój na drobno,tak samo zrób z ziemniakami i ogórkami dodaj szczypiorek,koperek do smaku sól,pieprz,tarty chrzan.Do talerzyka z chłodnikiem dodaj łyżkę jednej śmietany i pokrojone jajka na twardo

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 30.11.2011 09:59
extra
Dorota59 09.10.2011 19:51
fajny
Dorota59 09.10.2011 19:51
fajny
Chojłówna 04.10.2011 19:48
mniam
Dorian 29.09.2011 09:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak