Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt
  • mrożony szpinak

    20 dag
  • czosnek

    2 ząbek
  • mozzarella

    10 dag
  • masło

    1 łyżka
  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane filety przekroić w poprzek na połowę i rozbij lekko dłonią.Przypraw i odstaw w chłodne miejsce.Rozmrożony szpinak przysmaż na maśle.Dodaj posiekany czosnek. Duś do odparowania wody.Dopraw do smaku.Ser pokrój na grubsze plastry. Na połowę filetów wyłóż masę szpinakową , nakryj plastrami sera, a następnie pozostałymi połówkami filetów. Boki zepnij wykałaczkami.Rozgrzej na patelni sporą ilość oleju.Smaż kieszonki z obu stron do zarumienienia. Pozostaw na jakieś 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

19.03.2011 00:23
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat