Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy Gulasz
# 1 papryka czerwona
# 1 papryka żółta
# 1 zabek czosnku
# 1 mała cebulka
# 1 ząbek czosnku
# 4 duże pieczarki
# 2 pomidory (mocno dojrzałe)
# 2 łyżki margaryny
# maka + woda (do zawieszenia sosu,to już wg.uznania)
# 1 kostka mięsna
# 1 łyżeczka papryka czerwona w proszku słodka
# 2 łyżki sos sojowy ciemny
# 2 łyżki Przyprawy uniwersalnej Kucharek
# sól,pieprz wg.uznania
Polędwiczki myję ,obieram z błonek i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie kroje w plasterki i potem jeszcze na pół.Papryki i pomidory również myję,z pomidorka ściągam skórki i kroję wszystko w kostkę .Pieczarki obieram kroje w paski. Cebulkę i czosnek obieram i drobno siekam.W rondlu rozpuszczam margarynę i wkładam mięso na rozgrzany tłuszcz. Posypuję papryką słodką, Przyprawą uniwersalną Kucharek, solą i troszkę pieprzem. (mieszam od czasu do czasu) Gdy mięso zaczyna robić się na złoty kolor dorzucam posiekany czosnek wraz cebulką (mieszam) wszystko smażę do zezłocenia się cebuli i czosnku. Po tym czasie zalewam gorącą wodą, wrzucam pokrojone wszystkie warzywa, kostkę mięsną i sos sojowy. Gotuję wszystko do miękkości mięsa i warzyw. Następnie łączę mąkę z wodą i energicznie mieszam żeby mi się kluchy nie porobiły. Zalewam wywar gotuje jeszcze 2 minutki (mieszając) i gulasz gotowy. Smacznego . . .
Podałam z kaszą i ogórkiem kiszonym :-)