Soczewica po grecku

Soczewica po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • nasiona gorczycy Prymat

    0,25 łyżeczki
  • mielone nasiona kolendry

    0,5 łyżeczki
  • liść laurowy

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    0,5 łyżeczki
  • soczewica

    25 (ciemna)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę umyć, zalać wodą i moczyć 1 godz. Następnie gotować pod przykryciem 20 min. Dodać pieprz, gorczycę, kolendrę, pokruszony listek, zmiażdżony czosnek, sól i gotować ponad 1 godz., do momentu uzyskania miękkości soczewicy. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie, dodać do soczewicy i wymieszać. Podawać jako dodatek do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AgaS10

09.02.2011 11:56
raczej nie dla mnie:)

szajba2

30.12.2010 14:47
też nie jadłem jeszcze soczewicy ale mnie nie ciągnie do próbowania

berys18

08.11.2010 08:37
tez nigdy nie próbowałam soczewicy

Barbara55

03.07.2010 18:10
ciekawe jak smakuje soczewica

IZABELA29

19.05.2010 10:41
no ja również nie próbowałam i ciekawa jestem jak ona smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat