Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś w papilotach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1/2 kg.
filet z łososia 1/2 kg.
pomidorki koktajlowe kilka sztuk
sok z połowy cytryny
oliwa 2 łyżki
koperek 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś w papilotach

ziemniaki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą i ugotować na półtwardo,po wystudzeniu przekroić na połówki,z łososia zdjąć skórę jeśli jest ze skórą i podzielić na cztery części,koperek opłukać i posiekać pomidorki umyć i osuszyć,przygotować cztery kawałki papieru do pieczenia i na każdym ułożyć porcję ziemniaków,łososia i kilka pomidorków skropić całość sokiem z cytryny oraz oliwą posypać solą pieprzem i siekanym koperkiem,następnie związać nitką lub sznurkiem i układać na blasze wstawić do piekarnika i upiec w temp.180st,ok.20min.podawać danie na papierze przybrane kawałkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.10.2013 08:16
Wyśmienity
Wafelek2601 01.10.2012 09:11
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak