Cytrynowa z jajkiem

Cytrynowa z jajkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Rosołowa porcja kurczaka

    1 szt
  • ryż

    5 dag
  • jajka

    2 szt
  • żółtka

    2 szt
  • cytryny

    2 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić i opłukać mięso. Zalać 1,5l zimnej wody, dodać warzywa.Zagotować.
Zdjąć powstałą szumowinę.Dodać sól i gotować na małym ogniu do powstania wywaru. Przecedzić.Do wrzącego wywaru wrzucić ryż.Razem gotować na małym ogniu ok 20 minut.Doprawić.Ubić jajka z żółtkami.Mieszać , a w między czasie wlewać sok z cytryny i odrobinę gorącego wywaru. Cienkim strumieniem wlewać masę jajeczną do wywaru , ciągle mieszając.Podgrzać ok 2 minut, pilnując aby nie doszło do zagotowania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat