Żeberka duszone z cebulą

odc. 4 Mój przepis na

Żeberka duszone z cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
  • cebula

    10 dag
  • sól

    1 szczypta
  • żeberka

  • kminek mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i mąką. Podsmażyć na oleju, na rumiano z obu stron. Posypać kminkiem, podlać wodą i dusić do miękkości pod przykryciem. Cebulę pokroić w krążki i dodać do mięsa pod koniec duszenia. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Podawać z ziemniakami i kapustą zasmażaną. (2-3 porcje).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

BernadettaP

28.09.2011 08:17
Lubię żeberka :-)

marcia71

11.04.2011 11:19
ALE SMAKOŁYKI, LUBIĘ ŻEBERKA

Bart

10.03.2011 23:30
pyszności

AgaS10

07.02.2011 09:24
no i znów ten kminek:)ale żeberka jak najbardziej:)

szajba2

30.12.2010 14:46
lubię dusić żeberka

berys18

17.11.2010 07:42
ja często robię żeberka, ale nigdy nie dodawałam kminku. Muszę spróbować tej przyprawy w żeberkach

buksiak12

28.08.2010 10:49
fajny przepis

Dorota71

28.08.2010 09:20
przepis warty wypróbowania

Emilia22

28.08.2010 08:40
chyba nawet dzisiaj

Emilia22

28.08.2010 08:39
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat