Semifreddo truskawkowe z musem

Semifreddo truskawkowe z musem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    250g
  • cukier puder

    35 gr
  • mus ze zmikosownych truskawek z łyzka cukru

  • ser mascarpone

    125 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nabyłam truskawki niestety okazały sie mało słodkie. Wiec zrobiłam cos innego niz zjedzenie ich z duża ilościa cukru. Semifredo. Baza był przepis z \"Mojego gotowania\" na lipiec 2010.
Podaje przepis po moich modyfikacjach.
Owoce zmiksować, kremówke ubic z cukrem pudrem. Do kremówki dodać mascarpone i troche wymieszac. Niezbyt dokladnie (dzieki temu otrzymalam po przekrojeniu widoczne białe plamy zamrozonego mascarpone). Mus delikatnie połaczyc ze smietana. Dodac pokrojne truskawki.
Forme (u mnie mala keksówka) wyłozyc folia spozywcza, wstawic na 5 minut do zamrazalnika. Wyjać, wlac mase, zakryc wystajacą folią i wstawic do zamrazalnika na 6h.
przed podaniem wyajc neich sie 10 minut lleko oceipli. Bedzie lepiej sie kroic. Truskawki zmiksowac z cukrem na mus. polac kawałki deseru. Pychota. Jak zamrozony koktajl truskawkowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

14.04.2012 09:49
znam i robiłam tyle, że z jagodami:) było przepyszne! :)

Rogalik

08.07.2011 22:11
na pewno pyszne

eli_555

04.07.2011 23:27
pychotka

Sarenka

07.04.2011 18:44
Robilam semifredo i wszystkim smakowalo. Twoje tez bardzo mi sie podoba!

irenka

23.02.2011 14:35
bardzo smacznie wygląda

Jastinka

03.02.2011 07:40
ciekawy przepis

Jolanta40

23.11.2010 21:14
ależ to cudnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat